Програмата ще бъде разгърната в  периода 2024 - 2026 г.

...
Програмата ще бъде разгърната в  периода 2024 - 2026 г.
Коментари Харесай

Четири училища в Несебърско кандидатства за ремонт на спортните си бази

Програмата ще бъде разгърната в  интервала 2024 - 2026 година

Четири  образователни заведения от Община Несебър аплайват по „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 - 2026 година “, финансирана от  МОН. Проектите са:

- Изграждане на физкултурен салон в ОУ " Св. св. Кирил и Методий ", с. Гюльовца, общ. Несебър;

- Изграждане на физкултурен салон в ОУ " Геори С. Раковски ", с. Оризаре, общ. Несебър;

- Преустройство на физкултурен салон в СУ " Любен Каравелов ", гр. Несебър;

- Изграждане на нова спортна площадка /основен ремонт на спортната база в Обединено Училище " Св. св. Кирил и Методий ", гр. Обзор.

Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища  ще бъде разгърната в  интервала 2024 - 2026 г.  Целта й е основаване на оптимални условия за осъществяване на образователните часове по физическо образование посредством рационализация на спортната база в учебните заведения. Това ще насърчи интензивността и здравословния метод на живот измежду подрастващите и ще популяризира  физическото образование като част от образователния развой.

В резултат от дейностите по програмата се чака намаление на каузи на прибързано напусналите просветителната система. Ще се благоприятства основаване на привички и умения към спорт от ранна ученическа възраст и ще се поддържат дейностите по предварителна защита на тютюнопушенето и използването на алкохол и опиати измежду младежите.

Друг значим аспект в задачите на програмата е стимулирането на двигателната интензивност и превъзмогване на неподходящите последствия от от неналичието на придвижване измежду учащите се.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР